Komentar

Sub18052013

Zadnja izmjena12:18:45

Dobrodošli, Guest
Korisničko ime Lozinka: Remember me
Login With Facebook

Nema se kamo pobjeći
(1 pregledava) (1) gost
  • Stranica:
  • 1

TEMA: Nema se kamo pobjeći

Nema se kamo pobjeći 13 Srp 2012 16:09 #1055

• admin
  • Administrator

ivica-sola1Doktor teologije i predavač na kulturologiji na osječkom Sveučilištu Josip Juraj Strossmayer te novinar Ivica Šola već godinama svojim tekstovima usrećuje, osvještava i nerijetko uzbunjuje dobar dio hrvatske javnosti. Svijest o stanju društva i hrabrost da kaže o čemu se mnogi boje govoriti povod je ovom razgovoru.

Opširnije...

Nema se kamo pobjeći 15 Srp 2012 06:44 #1056

• MUNJA
  • Junior Boarder
Ne može se reći da ovaj tekst nije interesantan, dapače no meni se jako nameće osijećaj da g. Šola prelijeva iz šupljega u prazno i bez konkretnog riješenja. Kada treba dati riješenje za bilo kakvu situaciju on nema riješenja. Odgovori su mu : "Teško je to reći", "Boga pitaj kako će to skončati", "Živi bili pa vidjeli", ... ili nekako drugačije. To me navodi na zaključak da ni on ne zna kako poboljšati situaciju (pitanje je što je za koga poboljšanje?) u društvu, da ne želi ništa ni mijenjati (jer o čemu bi onda govorio ?) i da je ograničen i opterećen svojom povješću (gastarbajtersko dijete) pa su i njegovi stavovi obilježeni i usmjereni. Vjerujem da g. Šola želi imati pošten pristup cjelokupnoj tematici no svatko od nas ima neka povijesna naslijeđa koja ga formiraju i pitanje je čija su "najpravednija" da ostale može podučavati kako treba "pošteno" živjeti.

Re: Nema se kamo pobjeći 06 Kol 2012 13:36 #1059

• lega
  • Senior Boarder
a zašto bi g. Šola morao nuditi rješenja?
Zar svako iznošenje mišljenja nužno podrazumjeva i prijedlog rješenja? Zar nije poštenije ostaviti rješenja onima koji to znaju kompetentnije riješiti?
Uostalom niti sama tematika ovog interviewa pa niti pitanja nisu bila usmjerena prema g. Šoli kao nekome tko treba dati rješenje. On je više kao dijagnostičar nego kao terapist.
Taj komentar mi djeluje onako dosta svisoka pa čak i kontradiktoran, jer niti u njemu (osim kritike) ne vidim nikakve prijedloge niti konkretne upute za "poboljšanje situacije".

Nije mi namjera braniti Šolu (niti me za to boli uvo)... samo eto imam osjećaj da je komentator mašio "ceo fudbal".

Nema se kamo pobjeći 11 Kol 2012 22:39 #1070

• udbaš
  • Fresh Boarder
To je demokracija zar ne.
  • Stranica:
  • 1
Vrijeme kreiranja stranice: 0.50 sekundi